T: 06-19878210 | E: mail@ontspannenverbouwen.nl
T: 06-19878210
E: mail@ontspannenverbouwen.nl

Goede voornemens – kleine klussen

Het staat nog niet in de top 10 van de goede voornemens, maar in elke woning zijn er wel een aantal klussen die alsmaar blijven liggen. Het begin van het nieuwe jaar is een mooie gelegenheid om die lijst met klussen weer eens behoorlijk korter te maken. Hieronder een aantal tips om om de kans van slagen wat groter te maken.

  • Maak een lijst met alle klussen die er gedaan moeten worden en bedenk welke spullen je daarvoor nodig hebt. Ga vervolgens naar de bouwmarkt en koop alle benodigdheden in één keer. Het niet in huis hebben van de juiste spullen is nu geen excuus meer om de klussen niet uit te voeren.
  • Hang de lijst op een zichtbare plaats in huis en vink elke klus af zodra hij uitgevoerd is. Mocht het helpen, zet er dan ook een paar klussen op die al bijna afgerond zijn, want een lijst van 25 klussen waarvan er 5 afgevinkt zijn motiveert beter dan een lijst met 20 klussen die nog niet afgevinkt zijn.
  • Zorg voor goed gereedschap. Een scherp stanleymes en de juiste schroevendraaier zorgen ervoor dat de klus een stuk sneller en veiliger verloopt. Daarnaast voorkom je frustraties die er voor zorgen dat de andere klussen ook blijven liggen.
  • Begin met de meest zichtbare klussen. Een schilderij of foto die eindelijk op z’n plaats hangt motiveert om de volgende klussen op te pakken.
  • Probeer elke week een paar uurtjes vrij te maken om te klussen en blokkeer deze tijd in je agenda. De kans dat je dan andere dingen gaat doen is klein.
  • Kijk of je verschillende klussen kan combineren. Voor het boren van een gaatje in de muur moet je zowel de boormachine als de stofzuiger pakken. Als je deze toch al bij de hand hebt kun je makkelijk nog vijf gaatjes boren.
  • Post een foto van het resultaat op Facebook of Twitter. Naast de likes, retweets en andere positieve reacties zullen mensen als ze langs komen op zoek gaan naar dat mooie schilderij, zodat je nog meer eer van je werk hebt.
  • Beloon jezelf met iets lekkers, of een mooi woontijdschrift om weer inspiratie op te doen voor de volgende klus!

Is de klus toch net te groot om zelf uit te voeren of heeft het klussen inspiratie opgeleverd voor de volgende verbouwing? Neem dan even contact op  om te kijken wat ik voor je kan betekenen?

Klussen ontspannen verbouwen