T: 06-19878210 | E: mail@ontspannenverbouwen.nl
T: 06-19878210
E: mail@ontspannenverbouwen.nl

Help, er komt een klusser in huis…

Wanneer je je huis gaat verbouwen, of een aantal klussen laat uitvoeren, betekent dit in veel gevallen dat er een ‘vreemde’ klusser over de vloer komt. Om te zorgen dat deze vakman goed zijn/haar werk kan doen en de overlast voor jezelf te beperken is het handig om onderstaande zaken even door te nemen.

  • Maak duidelijke afspraken. Zorg dat van tevoren helder is wat de vakman moet doen en tegen welke prijs dit uitgevoerd wordt. Is het niet mogelijk om het werk voor een vaste prijs uit te voeren, maak dan in ieder geval afspraken over een prijs per uur of per vierkante meter.
  •  Zorg dat alles bereikbaar is.  Moet er iets bij de verwarming gebeuren, zorg dan dat de CV-ketel niet verstopt staat achter een stapel verhuisdozen of een wasrek. Is het een klus op zolder? Maak dan ook alle trappen leeg, zodat de klusser niet struikelt over jouw spullen.
  • Dek waardevolle spullen af. Bij de meeste klussen ontstaat stof en dit kan erg vervelend zijn voor je computer/dvd-speler/piano. Zorg dat deze spullen afgedekt zijn, of haal ze tijdelijk weg, zodat je hier achteraf geen last van hebt.

iPhone-Tools-1

  • Geef de klusser de ruimte. Zorg dat de vakman goed zijn werk kan doen en daarbij niet gehinderd wordt door spelende kinderen, huisdieren of andere zaken. Af en toe het werk controleren is prima, maar de meenste vakmannen houden er niet van om continue op de vingers gekeken te worden.
  • Wie ruimt wat op? Leg een stoffer en blik en een paar vuilniszakken klaar, zodat de vakman makkelijk kan opruimen. Bij grotere projecten is het goed om te bespreken wie het afval afvoert, de vakman moet hier namelijk voor betalen terwijl je dit zelf vaak gratis bij de gemeente in kunt leveren.
  • Zorg voor iets lekkers. Een klusser neemt zelf altijd wel voldoende eten mee, maar dat neemt niet weg dat een vers kopje koffie met wat lekkers erbij altijd wel gewaardeerd wordt.

Zie je het toch niet helemaal zitten om dit allemaal zelf te regelen, neem dan snel contact op voor een ontspannen verbouwing.