T: 06-19878210 | E: mail@ontspannenverbouwen.nl
T: 06-19878210
E: mail@ontspannenverbouwen.nl

Verbouwen wordt minder spannend

“Door de goede begeleiding van Ontspannen Verbouwen hoefde ik zelf geen vakantiedagen op te nemen om ervoor te zorgen dat verbouwing goed zou verlopen”. 

Een nieuwe trend in het particuliere (ver)bouwen is het verbouwen met een bouwbegeleider. Deze regelt de afstemming en coördinatie van de hele verbouwing, waardoor er geen (hoofd)aannemer meer nodig is. De kosten zijn hierdoor in veel gevallen lager zijn en de communicatie helderder en transparanter. Bovendien is de begeleiding tijdens de verbouwing veel persoonlijker.

Het voornaamste verschil is dat de verdiensten van de bouwbegeleider los staan van de totale kosten van de verbouwing. Deze heeft er geen belang bij om de verbouwing duurder te maken dan nodig en kan dus ook goedkopere opties aandragen zonder zichzelf daarmee in de vingers te snijden.

De begeleiding begint al bij de voorbereiding van de verbouwing. Er wordt vooraf gekeken welke wensen er zijn en welke mogelijkheden er zijn om die wensen te realiseren. Wanneer dit duidelijk is wordt er een ontwerp gemaakt en als er vergunningen nodig zijn worden deze aangevraagd.

Ontspannen Verbouwen voorbereiding

Daarna worden er bij verschillende vakmensen offertes opgevraagd voor onderdelen van de verbouwing. Door de korte lijnen met de tegelzetter of de stucadoor wordt geld bespaard en verloopt de communicatie soepel. Wanneer alle offertes rond zijn wordt een planning gemaakt van de verbouwing.

Tijdens de verbouwing zorgt de begeleider ervoor dat de vakmensen op de juiste tijd aan de slag gaan en dat ze de kwaliteit leveren die afgesproken is. De opdrachtgever wordt voortdurend op de hoogte gehouden van de planning, de financiën en problemen of discussiepunten worden gelijk besproken.

Een huis verbouw je niet elke week. Je wilt graag al je woonwensen in vervulling laten gaan en ervoor zorgen dat de verbouwing goed en binnen budget wordt uitgevoerd. Doordat de bouwbegeleider dit alles regelt kunt je ondertussen gewoon doorgaan met je dagelijkse werk na de oplevering ontspannen de verbouwde woning betreden.

Heb je verbouwplannen en wil je dit ontspannen later verlopen? Kijk dan voor meer informatie op ontspannenverbouwen.nl