T: 06-19878210 | E: mail@ontspannenverbouwen.nl
T: 06-19878210
E: mail@ontspannenverbouwen.nl

Verbouwing Beyerincklaan, Hilversum – afgerond

Een jaren ’30 huis waar sinds de jaren ’30 ook weinig meer aan gedaan was. Meest tekenend hiervoor was dat er nog een aantal kolenkachels in de woning aanwezig waren. De uitdaging was om om dit huis stijlvol op te knappen, waarbij de details uit het verleden zichtbaar zouden blijven, maar dan wel gecombineerd met modern comfort en woongemak. En dit alles binnen een een uiterst ambitieus tijdpad en budget.

Ontspannen Verbouwen Hilversum

Naast de noodzakelijke aanpassingen zoals vernieuwen van alle elektra, het vervangen van de oude waterleidingen en het aanbrengen van centrale verwarming zijn er ook een aantal aanpassingen gedaan aan de woning. Zo is de muur tussen de achterkamer en de keuken verwijderd, waardoor een grote open keuken is ontstaan. Door het plaatsen van een paar openslaande deuren is deze woonkeuken verbonden met de tuin.

De zolder was tot voorheen niet in gebruik als woonruimte. Door het aanbrengen van tuimelramen is er daglicht in deze ruimte gerealiseerd en zijn er nu drie slaapkamers, een badkamer en opbergruimte gerealiseerd. In twee van de drie slaapkamers is de hoogte gebruikt om een slaapvide te realiseren.

Zolderverbouwing Hilversum

Tenslotte is in de woonkamer een mooie houten vloer geplaatst. Het betreft hier een oude fabrieksvloer waarbij de belijning van de machines nog zichtbaar is. Een mooie stijlvolle aanvulling op de woning.

Hilversum-0478

 

 

De reactie van de opdrachtgever:

“Ons huis is eind 20-er jaren gebouwd. Toen we dit huis kochten, wisten we dat er heel veel werk in moest gebeuren: in de slaapkamer stond nog een kolenkachel en dat was een aardige indicatie hoe het hele huis er voor stond. Het was netjes bewoond geweest, maar al heel lang niets aan gedaan.

Naast het moderniseren van het huis, wilden we ook verschillende slaapkamers en een badkamer op zolder bouwen. Alles moest behoorlijk strak binnen een redelijk beperkt budget – gezien de omvang van de verbouwing – blijven. We wilden veel zelf doen, omdat we dat leuk vonden en om budgettaire redenen.

Al direct bij de eerste offertes bleek dat aannemers zo’n combinatie van zelf doen en uitbesteden lastig vonden. Daarom besloten we met ZZP-ers/ losse bouw-professionals aan de slag te gaan voor de technisch lastige klussen en de rest zelf te doen. Maar we vonden het lastig de juiste mensen te vinden.

En zo kwamen we Ontspannen Verbouwen op het spoor. Dat heeft voor ons geweldig goed gewerkt. Tom’s advies over wat zelf te doen en wat aan professionals over te laten pakte precies goed uit. Zijn praktische tips voor de dingen die we zelf deden waren zeer nuttig. En de regelmatige overleggen over voortgang en budget zorgen dat we in alle klus-drukte het overzicht behielden. Ook was zijn hulp en advies bij het overleg met de ZZP-ers belangrijk. Tom nam duidelijk zijn verantwoordelijkheid voor het waarborgen van kwaliteit van alle professionals die hij aandroeg. Uiteindelijk hebben we het hele project zeer naar tevredenheid en binnen budget afgerond! En als ik de eerste offertes van de aannemers er weer bij pak, weet ik zeker dat de combinatie van Ontspannen Verbouwen, ZZP-ers en zelf klussen financieel voordeliger heeft uitgepakt.”