T: 06-19878210 | E: mail@ontspannenverbouwen.nl
T: 06-19878210
E: mail@ontspannenverbouwen.nl

Verbouwing Vaartscherijnstraat, Utrecht – afgerond

VaartscherijnstraatDeze verbouwing, uitgevoerd in het najaar van 2011, betrof een complete renovatie van een jaren ’30 eengezinswoning in de wijk Hoograven in Utrecht. Deze woning was door de vorige bewoners wel goed onderhouden, maar niet gemoderniseerd. Dit bood de nieuwe bewoners de kans om deze volledig aan te passen aan de wensen van deze tijd, in hun eigen stijl.

De verbouwing omvatte de volgende verbeteringen en aanpassingen:
– Het vervangen van een losse aanbouw door een nieuwe welke met de woonetage ge├»ntegreerd is. Door deze aanbouw, en het verwijderen van een muur tussen keuken en woonkamer is de leefruimte op de begane grond met ca. 15% toegenomen.

Vaartscherijnstraat_Dakopbouw

– Het vervangen van de huidige (enigzins doorgezakte) kap door een nieuwe kap waarin een dakopbouw is meegenomen. Hierdoor is de oppervlakte van de 2e etage vergroot van 10m2 naar ruim 36 m2. Ruimte die nu beschikbaar is als zolder en hobbyruimte, en waar in een volgende fase slaapkamers gerealiseerd kunnen worden. Op deze dakopbouw zijn zonnepanelen geplaatst waardoor nu ca. 80% van de verbruikte energie zelf opgewekt wordt.

 

– Het vervangen van al het leidingwerk (electra, water, gas) en het installeren van een nieuwe energiezuinige CV installatie.

– Het plaatsen van een nieuwe badkamer met inloopdouche, bad en toilet.

– Het plaatsen van een nieuwe L-vormige keuken met een ‘schiereiland’

Bij deze aanpassingen was het uitgangspunt om te de typische jaren dertig elementen (paneeldeuren, glas-in-lood, hoge plinten, kamer en-suite) te behouden of waar mogelijk weer terug te brengen, zonder dit ten koste te laten gaan van de functionaliteit.

Glas-in-lood