T: 06-19878210 | E: mail@ontspannenverbouwen.nl
T: 06-19878210
E: mail@ontspannenverbouwen.nl

Verbouwing Von Weberstraat, Utrecht – afgerond

De bewoners van deze mooie jaren ’30 woning in de wijk Oog in Al in Utrecht wilden graag hun zolder een metamorfose geven. Tot op heden is deze in gebruik voor het opbergen van diverse spullen, en het drogen van de was.

Om de zolder ook echt als leefruimte te kunnen gebruiken wordt er ook aan het comfort bedacht. De zolder is compleet geïsoleerd, en er is een grote dakkapel geplaatst om extra ruimte en licht te creëren  Er is een nieuwe CV ketel geplaatst, waardoor het energieverbruik van de woning af zal nemen.

De zolder is ingedeeld in twee (slaap)kamers en een wasruimte die plaats biedt aan wasmachine en droger. In de nok is een bergzolder gerealiseerd, zodat de woning nog steeds voldoende bergruimte heeft. Ondanks dat er nieuwe materialen worden gebruikt, blijft de oorspronkelijke jaren ’30 stijl wel gehandhaafd, door gebruik te maken van paneeldeuren, hoge plinten en het juiste deurbeslag.

Door de toevoeging van een strakke inbouwkast, eigentijdse kleuren en een mooie vloer is het totaal een stijlvolle combinatie van jaren ’30 en modern geworden, waar de bewoners erg tevreden mee zijn.

 

Uitvoering; maart – april 2013

Situatie voor/tijdens de verbouwing:

dakkapel utrecht

Resultaat (klik op de foto’s voor een grotere versie):